پریمیر یکی از معروف ترین نرم افزارهای مونتاژ شرکت ادوبی میباشد و از نرم افزارهای پر کاربرد در زمینه ویرایش و ادیت فیلم و محتوا های ویدئویی است .درادامه با ما همراه باشید تا شناخت کاملی از این نرم افزار و سیستم مورد نیاز آن به دست آورید.
پریمیر چیست؟
در صنعت فیلم سازی از نرم افزار های متنوعی استفاده می شود. یکی از نرم افزار های پرکاربرد در حوزه ویرایش و ادیت فیلم، برنامه پریمیر است.این نرم افزارکارهایی از قبیل تدوین و ویرایش ویدیو و فیلم ، همچنین جلوه های ویژه را انجام میدهد.این نرم افزار امکانات و کارایی های بسیار منحصربه فردی دارد و یکی از پرطرفدار ترین نرم افزارهای ویرایش فیلم میباشد.این برنامه از جمله نرم افزار های ارائه شده توسط Adobe system است و می توان آن را با نام ادوبی پریمیر پرو نیز معرفی کرد. Adobe، این برنامه را در قالب یک نرم افزار حرفه ای برای ادیت و ویرایش فیلم و محتوا های ویدئویی معرفی کرده است.
تاریخچه
Adobe Premiere Pro ساخته شرکت ادوبی است . در سال ۱۹۹۱ برای سیستم عامل مک معرفی شد.در سال ۲۰۰۳ نرم افزار پریمیر پرو، نسخهی دوباره طراحی شدهی آن برای اولین بار توسط این شرکت منتشر شد.
کاربرد پریمیر
با استفاده از این نرم افزارم میتوانید هر نوع ادیت و تدوینی را بر روی ویدیوهای خود با سرعت بالایی انجام دهید یا بر روی ویدئوهای خود، افکت های صوتی و یا تصویری را اضافه کنید. ناگفته نماند این نرم افزار توانایی بالایی در حوزه طراحی گرافیکی برای صفحات وب دارد. محیط کاربری ساده از دیگر مزیت های آن است . این نرم افزار توانایی ویرایش و یا تنظیم صدا را دارد بنابر این میتواند از فرمت ها و کانال های صوتی زیادی پشتیبانی کند. پریمیر همچنین قابلیت افکت گذاری، تدوین صدا و سینک صوت دوبله بر روی فیلم را دارد. این ویژگی نسبت به نرم افزار های مشابه به آن برتری داده است. از این نرم افزار در پروژه های عظیم فیلم سازی استفاده می شود.
ویژگی ها و امکانات
. رابط کاربری ساده
. جلوههای ویدیویی
. ویرایش همزمان ویدئوها
. ویرایش صدا
. سرعت بالا در ویرایش و تدوین فیلم
. پشتیبانی از اکثر فرمت های تصویری
. قابلیت سینک (تطبیق) صوت دوبله یا هر صدای مورد نظر کاربر بر روی فایل ویدئو.
. امکان درج متن و زیر نویس روی
. امکان ویرایش فیلم های ۳D وHD
نسخه CC نرم افزار پریمیر
در نامِ این برنامه CC مخففِ Creative Cloud است و نسخۀ عضویت دار پریمیر پرو می باشد.
پس از معرفی نسخه اولیه پریمیر و معرفی نسخه های پریمیر پرو و پریمیر سی اس،کمپانی ادوبی، نسخه ای جدید از این نرم افزار را تحت عنوان Premiere Pro CC معرفی کرد.CC مخفف Creative Cloud است. و به نسخه ای از نرم افزار پریمیر پرو اشاره دارد که برای استفاده از آن نیاز به پرداخت حق عضویت وجود دارد. به این ترتیب کاربران برای استفاده از مزیت های این نسخه به روز شده، باید ابتدا نام نویسی کرده و حق عضویت آن را پرداخت کنند.نسخه های قدیمی تر پریمیر پرو مانند پریمیر پرو CS نیازی به عضویت ندارند.ادوبی اولین بار در سال ۲۰۱۳ بعنوان بخشی از Creative Cloud نسخۀ عضویت دار پریمیر پرو را ارائه نمود. آدوب بروز رسانی های جدید پریمیر پرو CC را هر ۱۲ تا ۱۸ ماه منتشر می کند.
ویژگی های Adobe Premiere Pro CC
- قابلیت بروز رسانی به صورت اتوماتیک
مدیریت مدیا بهبود داده شده - رنگ بندی تسریع شده است
- قابلیت کپی کردن افکت های مختلف برای استفاده درهرجای ویدیو
- ظاهر کاربرپسند و کاربری آسان ولی حرفه ای
قابلیت شیر کردن فایل ها با سایر نرم افزار های مرتبط - اضافه شدن قابلیت ویرایشی جدید به نرم افزار که به شما کمک می کند با استفاده از این ابزارها ویرایش دلخواه خود را بر روی ویدئوها اعمال نمایید.
- کنترل و دقت بالا هنگام ایمپورت کردن و اکسپورت کردن که کیفیت فایل های ووردی و خروجی را بالا میبرد.
تغییرات هریک از زیر مجموعه های پریمیر پرو
پریمیر پرو ۱.۵ | این نسخه بعنوان نسخه ای پایدار تر از نسخه های قبلی خود تولید شد. که شامل اصلاح نواقص، لکه ها، و افزودنی های دیگر می باشد. |
پریمیر پرو ۲ | این نسخه تغییرات زیادی داشت که شامل رابطۀ تعاملی جدید، ویژگی های جدید، و ترکیب توسعه یافته با بقیۀ برنامه های خانوادۀ ادوبی میشد.با انتشار این نسخه، ویرایشِ چند رایانه ای، ضبط بر روی DVD ، فرآیند GPU ، و پشتیبانی از HD/HDV معرفی شد. |
پریمیر پرو CS3: | در سل ۲۰۰۷ منتشر شد.یکی از ویژگی های جدید و قابل توجه این نسخه، بازبینی زمانی بود. پشتیبانی از سیستم مگ نیز در این دوره معرفی شد. |
پریمیر پرو CS4 | این نسخه در ماه اکتبر ۲۰۰۸ منتشر شد و با ارتقای بیشترِ ویرایشگر، انعطاف پذیری بالاتر، و پشتیبانی از فرمت های بیشتر ارائه شد. |
پریمیر پرو CS5 | این نسخه در ماه آوریل سال ۲۰۱۰ ارائه شد و Mercury Playback Engine ویژگیِ قابل توجه آن بود. این امر به شما اجازۀ “پیش نمایش بدون ارائه” را می دهد. علاوه بر این، این نسخه از نظر نرم افزاری توسعه یافته تر می باشد. |
پریمیر پرو CS6 | در ماه می سال ۲۰۱۲ منتشر شد و تغییرات جدیدی در روابط تعاملی ایجاد نمود. این تغییرات شامل لایه های تنظیم شونده، افکت های تعمیر دیافراگم، اصلاحات سه بُعدی رنگ، مرورگرِ از پیش تعیین شدۀ جدید و غیره می باشد. علاوه بر این، کاربران با Adobe Prelude ، SpeedGrade ، Adobe Creative Cloud نیز آشنا می شوند. این آخرین نسخه ای است که می توان بصورت بستۀ نرم افزاری آنرا خریداری نمود. بروز رسانی هایی برای اصلاح مشکلات وجود دارد که عملکرد را ارتقا می دهد اما کوچ به نسخۀ CC اجتناب ناپذیر است. |
پریمیر پرو CC | این نسخۀ اولیۀ Creative Cloud از پریمیر پرو CC در ماه جون سال ۲۰۱۳ ارائه شد که بروز رسانی های جدیدی به همراه داشت. |
چه کسانی می توانند از نرم افزار پریمیر پرو استفاده کنند
این برنامه هم توسط افراد مبتدی در حوزه ساخت و ادیت فیلم و هم توسط افراد حرفه ای که به صورت تخصصی کار ویرایش و تدوین را انجام می دهند، مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت های بزرگی که در زمینه تولید فیلم و کلیپ های ویدئویی فعالیت دارند، از این برنامه استفاده می کنند.
در ایستگاه های خبری نیز برای تولید و تدوین ویدئو های خبری خود از این نرم افزار کمک می گیرند. مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد، شرکت های هنری و طراحی است. علاوه بر این، در حوزه بازاریابی و تبلیغات نیز، از نرم افزار پریمیر به صورت گسترده برای ویرایش تیزر ها و کلیپ های تبلیغاتی استفاده می شود.
ویراستاران و تدوین گران فیلم ها، مدیران تولید فیلم های سینمایی و تلویزیونی، کارشناسان طراحی چند رسانه ای و هر کسی که به نحوی در حرفه خود با ادیت و ویرایش قطعات ویدئویی سر و کار دارد، از نرم افزار Premiere Pro استفاده می کند.
نقاط ضغف
این نرم افزار فوق العاده با وجود تمام امکانات و مزیت ها یی که به آن اشاره شد، در برخی زمینه های ویرایشی نقطه ضعف هایی دارد. نه به این منظور که نرم افزار این ابزار ها را ندارد، بلکه به صورت کاملا حرفه ای و پیشرفته نمی تواند آن ها را اجرا کند. برای مثال برای صدا گذاری به صورت کاملا پیشرفته و ورود صدا های مختلف و سطح بالا، بهتر است از برنامه های تخصصی ویرایش صدا مانند Adobe Audition استفاده کنیم. هم چنین، قابلیت های افکت گذاری، فیلتر گذاری و عنوان بندی در این نرم افزار دارای محدودیت هایی است که موجب می شود کاربران بسیار حرفه ای برای ویرایش های تخصصی تر به نرم افزار های گرافیکی دیگری نظیر افتر افکت نیاز داشته باشند.
حداقل سیستم مورد نیاز
OS | Windows 10 Version 1703 or later |
Processor | Intel 6thGen or newer CPU – or AMD equivalent |
Memory | ۸ GB |
Graphics | Video Card with 2 GB of VRAM |
Display | ۱۲۸۰×۸۰۰ |
Storage | ۸ GB free disk space |
این نرم افزار در برش و حذف قسمت های اضافی فیلم, بالا رفتن سرعت تدوین , ویرایش فیلم,طراحی گرافیک و توسعه وبسایت کاربرد فراوان دارد.
یکی از معروف ترین نرم افزارهای مونتاژ شرکت ادوبی میباشد و از نرم افزارهای پر کاربرد در زمینه ویرایش و ادیت فیلم و محتوا های ویدئویی است
اچ استوک برای راحتی بیشتر شما محصولات مورد نیازتان را در زمینه پریمیر دسته بندی کرده است. برای خرید سیستم به قسمت خرید مینی کیس استوک وبرای خریدسیستم پرتابل به قسمت خرید لپ تاپ استوک بروید.
اچ استوک بزرگترین فروشگاه کامپیوتری ایران تنها شرکت فروش قطعات کامپیوتری استوک با یک هفته مهلت تست و تعویض به شما این امکان را میدهد تا در کنار خرید جنس استوک و کم قیمت اطمینان خاطر نیز داشته باشید. تا در صورت بروز مشکلات جنس تعویض و جنس سالم به شما تحویل داده شود.