مجازی سازی چیست؟

درمفهوم مجازی سازی چیست باید بگوییم که در علم کامپیوتر روشی برای اداره منابع سرور و یا شبکه  است و یکی از روش های مدرن و هوشمندانه اداره کردن آن است که در آن منابع سخت افزاری با استفاده از یک مدیریت نرم افزاری به چند قسمت مستقل تقسیم می شود. در مجازی سازی یا Virtualization امکان مدیریت مستقل هر بخش وجود دارد و هر کدام از بخش ها در این جا می توانند سیستم عامل، نرم افزارها و یا حتی دسترسی سخت افزاری خاص خود را داشته باشند.. همچنین فضایهای دیگری مانند کارت شبکه، رم، پردازشگرهای گرافیکی و سایر اجزای نرم افزاری می توانند به صورت مشترک و همزمان بین تمامی کاربران و واحدها به خدمت گرفته شود.

اما نکته حایز اهمیت این است که Virtualization   به تنهایی، مشکلاتی را در بر دارد که در صورت خرابی یک سرور تمامی سرویس‌های Virtualization   شده روی ان از مدار خارج خواهند شد.

برای حل این مشکل می توان از تکنولوژی هایی مانند Clustering که شامل گروهی از هاست ها(ESX) میباشد استفاده نمود.با استفاده از قابلیت کلاسترینگ ما قادر خواهیم بود تمامی Resource، هاست های خود(ESX) را مدیریت نماییم و از مواردی مانند  High Availability و Load  Balance بهره جوییم.

خلاصه

استفاده از سخت افزار و منابع سخت افزاری شامل حافظه، پردازنده، دیسک، کارت شبکه و … در یک سیستم کامپیوتری برای راه اندازی و استفاده بیش از یک سیستم عامل به صورت همزمان را مجازی سازی می نامیم.
یا بهتر است بگوییم مجازی‌سازی از یک نوع تفکر عمیق و اجرا کردن هر آنچه که در فکر و ذهن می‌گذرد و نهایتاً بدون وجود خارجی پیاده‌سازی می‌گردد. در علم کامپیوتر استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی باعث رشد و پیشرفت بسیار شده است.

اصولاً نرم‌فزارها مجازی هستند چون ذات آنها فیزیکی نیست. از اینرو می‌توان گفت مجازی‌سازی در اکثر اوقات شکل نرم‌افزاری دارد؛ که البته بر روی یک سخت‌افزار خاص اجرا خواهد شد. طراحی و شبیه‌سازی انواع سوییچ‌ها، روترها، سرورها و … از این دسته‌اند. شرکت‌هایی نیز در زمینه تولید سیستم‌های مجازی مشغول به کارند نظیر شرکت مایکروسافت با سیستم Hyper-V یا سیستم‌های مبتنی بر هسته لینوکس از جمله ESXI با مجموعه نرم افزارهای vmware محصول شرکت دل.

برخی از مزایای مجازی سازی

  • کاهش هزینه خرید تجهیزات سخت‌افزاری
  • متمرکز سازی
  • کاهش هزینه‌های جاری نظیر برق، نگهداری، تعمیرات
  • کاهش گرمای تولیدی توسط دستگاه‌ها
  • عدم نیاز به فضای زیاد نسبت به حالت سنتی
  • استفاده از بیشترین ظرفیت تجهیزات سخت‌افزاری
  • جابجایی راحت
  • پشتیبان‌گیری راحت از اطلاعات
  • تسریع امور به خاطر وجود بالقوه دستگاه‌ها و عدم نیاز به صرف زمان برای خرید، نصب و آماده‌سازی
  • امکان تنظیم و نصب سرورها و تجهیزات مجازی با استفاده از الگو و کپی برداری
  • ریکاوری یا بازیابی کردن راحت تر تجهیزات مجازی

انواع مجازی سازی چیست و به چند دسته تقسیم می شود؟

  • مجازی سازی شبکه ( Network Virtualization )
  • مجازی ساز سرویس (Server Virtualization)
  • مجازی سازی ذخیره ساز ( Storage Virtualization )
  • مجازی سازی دسکتاپ ( Desktop Virtualization ) 

مجازی سازی در شبکه چیست

به منظور ایجاد شبکه مجازی داخل سرور  می باشد که موجب  پیوستن ماشین های مجازی و شکل گرفتن Virtual Security Zone می شود.

نحوه کار Network Virtualization  به این ترتیب می باشد: منابعی که در دسترس شبکه باشد  را با یکدیگر ترکیب می کند  همچنین پهنای باند بین کانال ها  به طور مستقیم هر یک از دیگری جدا می باشد و در هر لحظه می توانید آن را به دستگاه یا سرور خاصی اختصاص  دهید، که امنیت هر کانال به صورت مجزا  تامین می شود.

مجازی‌سازی توابع شبکه (NFV) می‌تواند کلیدهای توابع شبکه (مانند خدمات دایرکتوری، به اشتراک‌گذاری فایل‌ها و پیکربندی IP) را از همدیگر جدا کند. بدین ترتیب توابع می‌توانند در محیط‎‌های مختلف پخش شوند. با مجازی‌سازی توابع شبکه شما قادر خواهید بود هر تابع خاص را به یک شبکه یا محیط جدید اختصاص دهید.

مجازی‌سازی شبکه همچنین باعث کاهش اجزای فیزیکی مانند سوئیچ، روتر، سرور، کابل و غیره می‌شود.

انواع شبکه های مجازی سازی چیست

در حالت کلی شبکه ها به  داخلی و خارجی تقسیم می شوند که کار هر دو به داخل یا خارج سرور بودن مربوط می شود.

مجازی سازی داخلی

شبکه ای مبتنی بر نرم افزار را ایجاد می کند به عنوان مثال نرم افزار VMware server و(hypervisor) Microsoft Virtual PC.با توجه به پیچیده بودن این مجازی ساز می توانید از آن در فایروال مجازی، یا شبکه بندی مجازی و سویچینگ استفاده کنید.

مجازی سازی خارجی

External Virtualization  با استفاده از ابزار هایی مانند سویچ ها ، کارت ها و شبکه می تواند یک یا چند شبکه را به صوت مجازی ایجاد کند.

مجازی سازی دسکتاپ Desktop Virtualization

در این نوع از Virtualization  ، این امکان برای کاربران به وجود می آید که هر کدام از بخش مجزا و مستقل خود بهره مند شوند. در این نوع از Virtualization   ما می توانیم از نرم افزارها به مانند دنیای بیرونی و فیزیکی آن ها استفاده کنیم. همچنین امکان استفاده از سیستم عامل های گوشی های همراه مانند Android و iOS هم بر روی این سیستم وجود دارد.

مجازی سازی سرور Server Virtualization

یکی از انواع مجازی سازی (virtualization) در دیتاسنترها بشمار میرود و به جرات میتوان گفت تمام دیتاسنترهای مدرن و امروزی از این تکنولوژی در بستر شبکه خود استفاده میکنند زیرا صرفه اقتصادی داشته هزینه های سازمان را کاهش میدهد ، مدیریت شبکه را راحت تر کرده و قابلیتهای خوبی به مدیر شبکه در زمینه توسعه و بسط شبکه اعطا میکند . مجازی سازی سرور این امکان را به ما میدهد که چندین سیستم عامل بتوانند درکنار هم و بصورت ایزوله از هم ( مانند چند سرور فیزیکی جدا ) روی یک سرور فیزیکی نصب شوند و به فعالیت بپردازند.

مجازی سازی  Storage

مجازی سازی استوریج چند دستگاه استوریج را به صورت یک دستگاه در می آورد، یا می توان آن را به نامی کلی  به نام استوریج های در دسترس گذاشت  که به وسیله کنسول مرکزی می توان آن را مدیریت کرد  که مزایا و معایب آن  به شرح ذیل می باشد:

مزایای Storage

· راحت بودن در بکاپ، آرشیو و ریکاوری بازیابی اطلاعات

· داشتن دسترسی بالا وDowntime پایین

· پیاده سازی راه های  پیشرفته replication و reduplication و disaster recovery

· داشتن امنیت بالا

انواع مجازی سازی Storage

Hardware Assisted Virtualization
Kernel Level Virtualization
Hypervisor Virtualization
Para-Virtualization
Full Virtualization

تاریخچه مجازی سازی چیست

اولین گام های پیدایش Virtualization   در سال ۱۹۶۰ میلادی بر روی سیستم های X64 آغاز شد که هدف آن استفاده بهینه از ابر رایانه ها به منظور کاهش هزینه ها بود. در آن دوره رایانه ها به صورت ارزان امروزی نبودند و برای تجهیز کردن آن ها نیاز به صرف هزینه های زیادی بود .

از نخستین شرکت هایی که برای این تکنولوژی پیش قدم شدند می توان به Mainframe  شرکت IBM  ( International) Business Machines اشاره کرد که پلتفرم Virtualization VMWare مشابه  نسخه X86 همان تکنولوژی Mainframe است .

اچ استوک بزرگترین فروشگاه کامپیوتری ایران تنها شرکت فروش قطعات کامپیوتری استوک با یک هفته مهلت تست و تعویض به شما این امکان را میدهد تا در کنار خرید جنس استوک و کم قیمت اطمینان خاطر نیز داشته باشید تا در صورت بروز مشکلات جنس تعویض و جنس سالم به شما تحویل داده شود.

مجازی سازی چیست؟

استفاده از سخت افزار و منابع سخت افزاری شامل حافظه، پردازنده، دیسک، کارت شبکه و … در یک سیستم کامپیوتری برای راه اندازی و استفاده بیش از یک سیستم عامل به صورت همزمان را مجازی سازی می نامیم.

مجازی سازی سرور

تمام دیتاسنترهای مدرن و امروزی از این تکنولوژی در بستر شبکه خود استفاده میکنند زیرا صرفه اقتصادی داشته هزینه های سازمان را کاهش میدهد