جلوگیری از حملات DDOS در سرور
جلوگیری از حملات DDOS در سرور

جلوگیری از حملات DDOS در سرور از موارد مهمی است که هر سازمانی باید با آن آشنا باشد و بتواند به موقع حمله را شناسایی و جلوی آنرا بگیرد. حملات Distributed Denial of Service یا به اختصار DDOS یکی از شایع‌ترین تهدیدات و حملات برای سرور‌ها و وب‌سایت‌ها در دنیای دیجیتال امروزی است. این نوع حمله موجب اختلال در عملکرد سرور و سرویس‌های آنلاین شده و به تعداد کاربران و مشتریان آسیب‌هایی وارد می‌کند. در این مقاله قصد داریم تا نحوه جلوگیری از حملات DDOS در سرور را به شما آموزش دهیم تا بتوانید از این تهدیدات مخرب جلوگیری کرده و کسب و کار آنلاین خود را حفظ نمایید.

نحوه عملکرد DDOS

حمله DDOS یک نوع حمله از نوع سایبری است که هدف آن برهم‌زدن یک سرویس یا سایت آنلاین است. در یک حمله DDOS تعداد زیادی دستگاه که اکثر آنها کامپیوتر زامبی کنترل شده توسط هکرها است به سایت یا سرویس مد نظر حمله کرده و ترافیک زیادی را روی سرور اچ پی یا سایر برندها وارد می‌کند که همین امر موجب می‌شود تا سرویس مد نظر از دسترس خارج شود. در ادامه به انواع حملات ddos در سرور اشاره می‌کنیم.

انواع حملات DDOS

تفاوتی ندارد که شما اقدام به خرید سرور hp کرده باشید یا سایر سرورهای دیگر ! امکان در معرض خطر قرار گرفتن سرور شما توسط حمله DDOS همیشه وجود دارد. روش های متعددی برای انجام حمله DDOS در سرور موجود است که متداول ترین آنها شامل موارد زیر است.

  • حملات ICMP flood : این نوع حمله ddos، به اینصورت است که طرف با استفاده از پیام‌هایی از نوع ping تحت پروتکل ICMP سرور را مورد حمله قرار می‌دهد. نام دیگر این حمله Ping Flood Attack نیز می‌باشد. این نوع حمله با ارسال زیاد پیام پینگ موجب می‌شود تا ظرفیت پردازش و پاسخگویی سرور درگیر شود و در نهایت منجر به خارج شدن خواهد شد
حملات ICMP flood
  • حملات SYN flood : این نوع حمله به وسیله ارسال درخواست‌های اتصال جعلی به سرور مربوطه انجام می‌شود که طرف با استفاده از بسته‌های TCP/SYN و ارسال آنها، سرور را درگیر کرده و به خاطر جعلی بودن پاسخی دریافت نشده و منابع سرور درگیر این اتصال های نیمه باز بدون پاسخ خواهند ماند و در نتیجه سرور از دسترس خارج می‌شود.
حملات SYN flood 
  • حملات UDP Flood : از دیگر روش‌های حملات DDOS روش UDP FLOOD است، این روش به کمک بسته‌های ip دارای دیتاگرام UDP انجام می‌شود که هدف آن پورت‌های مختلف روی یک سرور است. این روش به این صورت است که تعداد زیادی از پورت‌های تصادفی به وسیله بسته‌های ICMP به سرور ارسال شده و سرور را درگیر خود می‌کند و تا حدی تعداد این بسته‌ها زیاد می‌شود که دیگر سرور منابع کافی برای پاسخگویی نداشته و از دسترس خارج شود.
حملات UDP Flood 
  • حملات Smurf Attack : روش حمله SMURF که یکی از روش های قدیمی است با استفاده از ارسال حجم زیادی از بسته های ICMP به سمت سرور هدف، پهنای باند سرور را کاملاً درگیر کرده و منابع زیادی جهت پاسخگویی به درخواست‌ها را هدر می‌دهد.
حملات Smurf Attack 
  • حملات Ping of Death : این روش به این صورت‌ است که بسته‌های ICMP با وزن مشخصی به سمت سرور ارسال می‌شود، اجزای تشکیل دهنده این بسته‌ها ناقص و بزرگ می‌باشد که این کار موجب استفاده حداکثر حافظه و منابع شده و سرور از دسترس خارج می‌شود. با استفاده از فایروال میتوان جلوی این روش را گرفت چراکه در این روش با یک ip مشخص حملات ddos انجام می‌شود، تنها کافیست تا این ip مسدود شود و از شر حمله در امان بمانید.
حملات Ping of Death 
  • حملات DNS Flood : حمله به سبک DNS Flood به این صورت است که کاربر به سمت DNS Resolver حمله می‌کند به این صورت که با ارسال حجم بالایی از درخواست‌ها به سمت DNS Resolver منابع را درگیر کرده و جلوی توانایی پاسخگویی به درخواست‌ها را می‌گیرند. معمولا برای انجام این حمله از اسکریپت‌های آماده و ابزار‌های موجود استفاده می‌کنند.
حملات DNS Flood 
  • حملات Slowloris : حمله ddos به روش slowloris یک روش حمله کاملاً هدفمند است که به کمک این روش بدون تحت تاثیر قرار دادن پورت‌ها سرویس را از کار میاندازد. این روش به این صورت است که به کمک ابزار Slowloris به طور مداوم هدر های HTTP زیادی در خواست ارسال شده که هیچ وقت تکمیل نخواهند شد. بنابراین سرعت انجام به توانایی پاسخگویی بسیار کاهش مییابد تا حدی که سرور از دسترس خارج شود.
حملات Slowloris 
  • حملات Fork Bomb : حمله به روش Fork Bomb به این صورت انجام می‌شود که پردازشی به صورت والد شروع تولید به پردازش Child می‌کند و این کار تا جایی ادامه پیدا می‌کند که منابع پردازشی سرور درگیر شده و کند می‌شود و در نهایت منجر به کرش و از دسترس خارج شدن سرور خواهد شد، البته بعد از ریستارت کردن سرور میتوان مثل اول بدون مشکلی سرویس دهد.
حملات Fork Bomb 
  • حملات NTP Amplification : حملات NTP Amplification که حمله تقویت کننده نام دارد یکی از حملات DDOS خطرناک و فوق مخرب است. در این روش بسته‌های UDP به قربانی ارسال می‌شود و حجم پهنای باند بالایی را مورد هدف خود قرار می‌دهد و باعث از کار افتادن کامل سرور می‌شود.
حملات NTP Amplification 
  • حملات HTTP Flood : از دیگر روش های خطرناک DDos میتوان به HTTP Flood اشاره کرد. در این روش یک برنامه یا وب سرور میزان زیادی درخواست HTTP GET یا POST دریافت می‌کند که منجر به درگیر شدن منابع سرور و در نهایت از کار افتادن آن می‌شود.
حملات HTTP Flood 
  • حملات SNMP Reflection : حمله ddos از طریق روش SNMP از روش‌های تقویت شده و فو‌ق‌العاده خطرناکی است که هکر با استفاده از پورت SNMP باز بر روی سرور با استفاده از تعدادی سرور جهت حمله استفاده می‌کند. ثمره این حمله ترافیک عظیم بسته‌ها به سرورهای حمله کننده روی پورت غیر قابل بستن است که شبکه را مختل کرده و سرور را از کار میاندازد.
حملات SNMP Reflection 
  • حملات DNS Amplification : حمله DNS Amplification دقیقا عکس حمله DNS FLOOD است یعنی در خواست های جعلی دیگر در کار نیست و DNS Resolver ها کاملا معتبر هستند همانند ip گوگل که منجر به درگیری منابع و در نتیجه از کار افتادن سرور می‌شود.
حملات DNS Amplification 

راهکارهای جلوگیری از حملات DDOS

جلوگیری از حملات DDOS در سرور

۱. استفاده از فایروال مخصوص DDOS

اولین اقدام اصلی که شما برای جلوگیری از حملات DDOS در سرور باید انجام دهید، استفاده از یک فایروال قدرتمند و ایمن است. به کمک فایروال میتوان ترافیک مشکوک را شناسایی کرده و به راحتی آنها را مسدود کرد. استفاده از فایروال‌های مخصوص برای جلوگیری از حملات DDOS میتواند یک اقدام مفید برای کاربر باشد. به عنوان مثال شما میتوانید از کریو کنترل برای انجام این کار استفاده نمایید.

۲. مانیتورینگ مداوم

مانیتورینگ پیوسته بر روی ترافیک و سرویس‌های سرور hp میتواند دومین اقدام مفید در برابر حملات DDOS باشد. شما میتوانید با نظارت مداوم حملات DDOS در سرور را تشخیص داده و برای جلوگیری از آنها اقدام نمایید. بدون انجام مانیتورینگ شما متوجه زمان حمله نشده و نمیتوانید در زمان مناسب دست به عمل شوید و امکان دارد که سرور شما از دسترس خارج شده و کاربران زیادی را در لحظه حمله از دست دهید.

نرم افزار های مانیتورینگ DDOS

  • نرم افزار مانیتورینگ Splunk : اسپلانک یک پلتفرم نرم افزاری قدرتمند و جامع است که برای جمع‌آوری لاگ،جستجو،نظارت، آنالیز و تحلیل اطلاعات و . . . مورد استفاده قرار می‌گیرد. (اسپلانک چیست؟)
  • نرم افزار مانیتورینگ SolarWinds : با استفاده از نرم افزار مانیتورینگ سولارویندز میتوانید به خوبی سرور خود را مانیتورینگ کرده و هنگام حمله DDos متوجه حمله شده و جلوی آن را بگیرید.
  • نرم افزار مانیتورینگ Mikrotik The Dude : این نرم افزار جهت مانیتورینگ توسط کمپانی میکروتیک طراحی و کاملا رایگان در دسترس قرار گرفته است، این نرم افزار به خوبی کار مانیتورینگ را انجام داده و در صورت بروز هرگونه مشکلی به کاربر هشدار می‌دهد.

۳. استفاده از CDN

سومین قدم برای جلوگیری از حملات DDOS در سرور میتواند استفاده از سیستم توزیع محتوا یا همان CDN (Content Delivery Network)) باشد. با استفاده از CDN می توانید ترافیک غیر معقول وارد شده به سرور را به سایر سرورهای جهان توزیع کنید و بار ترافیک را از روی سرور خود کاهش دهید.

انواع CDN

  • cloudflare : این شرکت cdn به خاطر ارائه خدمات رایگان معروف شده است و میتواند امکانات مناسبی را به شما ارائه دهد.
  • sucuri : این شرکت cdn بسیار محبوب در زمینه امنیت وب سایت است که فایروال و cdn قدرتمند وردپرس را ارائه می‌دهد.
  • rackspace : این شرکت cdn با وردپرس رابطه خوبی داشته و با سایت های وردپرس بسیار سازگار است اما برای جلوگیری از حملات ddos موثر نیست به شما توصیه می‌کنیم که از cloudflare یا sucuri استفاده کنید.
  • و …

۴. تنظیمات امنیتی سرور

چهارمین قدم برای جلوگیری از حملات DDOS در سرور اعمال کردن تنظیمات امنیتی مناسب است. حتماََ توجه داشته باشید که سرور شما از تنظیمات امنیتی مطلوبی برخوردار است و بهتر است که از تکنولوژی‌ مثل Web Aplication Firewall نیز استفاده کنید تا حملات را تا حد زیادی خنثی نمایید.

۵. استفاده از خدمات امنیتی مدیریت شده

پنجمین قدم برای شما میتواند استفاده از خدمات مدیریت شده امنیتی در مقابله با حملات DDOS باشد. این خدمات توسط تیم‌های حرفه‌ای امنیتی ارائه می‌شود و به شما اطمینان می‌دهد که همیشه در برابر حملات آماده بوده و از سرور و سرویس شما محافظت می‌کنند.

جلوگیری از حملات ddos در وردپرس

جلوگیری از حملات DDoS در وب‌سایت‌های ساخته شده با وردپرس یکی از اولویت‌های مهم برای امنیت آن‌ها است. حملات DDoS می‌توانند به وب‌سایت شما آسیب جدی بزنند و باعث از دست دادن دسترسی کاربران به سایت شوند. در مقاله نحوه جلوگیری از حملات ddos در وردپرس ما به برخی اقدامات و ابزارهایی که می‌توانید برای نحوه جلوگیری از حملات DDoS در وردپرس استفاده کنید، پرداخته‌ایم که میتواند برای شما مفید واقع شود.

با پیگیری تیم امنیتی اچ استوک ، متوجه شده ایم که هرچقدر زیر ساخت امنیتی خود را افزایش دهید فقط از بخش کوچک این حملات میتوانید جلوگیری کنید چرا این که این حملات مانند کاربران عادی به شما یورش می‌برند و نمیتوانید از همه‌ی این حملات جلوگیری کنید زیرا آنکه عملکرد این حملات مانند یک کاربر معمولی میباشد برای مثال سایت خود ما هر روزه زیر حملات ddos قرار دارد، که این حملات از کشور زیبای مان ایران انجام می‌شود. سناریوی این حملات به این صورت است که تمام موبایل های آلوده شده با اپراتور های همراه اول ، ایرانسل، رایتل هر یک ثانیه با تعداد کاربران بالایی کانکشن می‌سازند، پس مسدود سازی این ipها باعث می‌شود که ورودی های واقعی خود را از دست بدهیم. بنابراین پیشنهاد اصلی ما به شما علاوه بر افزایش امنیتی ، افزایش قدرت سرور hp خود است. با خرید سرور hp قدرتمند میتوانید از تعداد زیاد کانکشن های ساخته شده در سرور خود بدون هیچ محدودیتی لذت ببرید و یک اقدام موثر برای جلوگیری از حملات DDOS در سرور نمایید.

نتیجه گیری

جلوگیری از حملات DDOS در سرور از اولویت‌های اصلی هر سازمانی است. شما با اعمال راهکارهای مناسب امنیتی و نظارت و مانیتورینگ مداوم بر روی سرور خود میتوانید از این نوع حملات جلوگیری کرده و اعتبار خود را حفظ نمایید. به پایان این مطلب از جلوگیری از حملات DDOS در سرور رسیدیم امیدوارم که برای شما مفید واقع شده باشد در صورت داشتن هرگونه سوال باما در ارتباط باشید.

حملات DDOS چیست و چگونه عمل می‌کنند؟

حملات DDOS حملاتی است که ترافیک غیرمعقولی به سرور ارسال کرده و سرور را درگیر خود می‌کند و در نهایت منجر به خارج شدن از دسترس سرور می‌شود.

چه اقداماتی برای جلوگیری از حملات DDOS می‌توان انجام داد؟

استفاده از فایروال قوی، مانیتورینگ مداوم ترافیک سرور، استفاده از CDN برای توزیع ترافیک، تنظیمات امنیتی سرو، استفاده از خدمات امنیتی مدیریت شده