Matlab چیست ؟
نرم افزار Matlab متلب مخفف “آزمایشگاه ماتریکس” است. این به این دلیل است که ابتدا به عنوان یک زبان برنامه نویسی ماتریسی ایجاد شد. این برنامه برای مهندسان و دانشمندان طراحی شده است , اما هرکسی که به این برنامه علاقه دارد یا به آن نیاز دارد می تواند از آن استفاده کند. نرم افزار Matlab یک زبان برنامه نویسی شناخته شده و نسل چهارم مانند جاوا و سی پلاس پلاس است و اکنون در برنامه های پیشرفته مانند یادگیری ماشینی ، یادگیری عمیق و علم داده استفاده می شود. در ادامه مقاله به پاسخ کامل Matlab چیست ؟ و سیستم مورد نیاز Matlab پرداخته ایم.
تاریخچه نرم افزار Matlab
این نرم افزار اولین بار توسط Cleve Moler ، رئیس بخش علوم کامپیوتر در دانشگاه نیومکزیکو توسعه یافت. دانش آموزان مولر در انجام محاسبات جبر خطی و تحلیل عددی مشکل داشتند. مولر با درک این موضوع می خواست راهی جایگزین برای انجام این محاسبات بدون نیاز به استفاده از فرترن پیدا کند. در اواخر سال ۱۹۸۴ ، کلیو مولار با استیو بنگارت و جک لیتل ، MathWorks را تشکیل داد. MathWorks اولین نسخه رسمی Matlab را در سال ۱۹۸۴ منتشر کرد.
نرم افزار Matlab کجا استفاده می شود؟
نرم افزار Matlab به ویژه در برنامه های مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب در تجزیه و تحلیل سیستم ها و محاسبات ریاضی و تجسم آنها استفاده می شود. کاربردهای اصلی عبارتند از :
+ محاسبات جبر خطی عددی
+ فراگیری ماشین
+ یادگیری عمیق
+ علم داده
+ شبیه سازی
+ ایجاد نمودار برای داده های بزرگ
+ تجزیه و تحلیل داده ها و تجسم
+ توسعه الگوریتم
+ ایجاد یک رابط کاربری گرافیکی و رابط برنامه نویسی کاربردی
با نرم افزار متلب چه کاری می توان انجام داد؟
با استفاده از متلب می توانید الگوریتم های مختلفی را اعمال و طراحی کنید.
شما می توانید داده ها را از منابع مختلف مانند فایل ها ، پایگاه های داده یا اینترنت در متلب آپلود کنید. نرم افزار متلب کتابخانه بسیار بزرگی از توابع ریاضی دارد. بنابراین شما می توانید محاسبه جبر خطی و ماتریس ها را به عنوان یک محصول ریاضی انجام دهید.
همچنین میتوانید مدلهای داده ، نمونههای اولیه و محصولاتی را که با نرم افزار Matlab طراحی یا محاسبه میکنید شبیهسازی کنید. شما همچنین می توانید آنها را بهینه سازی کنید تا از آن به طور موثر با برنامه های دیگر استفاده کنید. شما می توانید رابط های شخصی مختلفی را طراحی کنید.
Matlab چگونه کار می کند؟
کدی که می نویسید از کامپایلر JIT استفاده می کند و کد نوشته شده را تسریع می کند. تماس های کتابخانه را بهینه سازی می کند ، وظایف پردازش ریاضی را در هسته کامپیوتر توزیع می کند. بنابراین آن را راحت تر حل می کند. در مقایسه با جاوا ، بهتر است یک الگوریتم در نرم افزار Matlab توسعه دهید تا در جاوا. البته این بستگی به کاری که شما انجام می دهید دارد. همچنین به شما کمک می کند تا داده ها را از منابع مختلف آپلود کنید. و به شما امکان می دهد داده ها را بصری کنید.
مزایای نرم افزار Matlab
مزایای مختلف متلب عبارتند از:
+ کامپایلر متلب
+ راحتی در استفاده
+ نقشه برداری مستقل از دستگاه
+ استقلال پلتفرم
+ رابط کاربر گرافیکی
+ توابع از پیش تعریف شده
اکنون هر یک از مزایا را با دقت بیشتر و در قالبی دقیق تر بررسی خواهیم کرد تا آنها را بهتر درک کنیم.
کامپایلر متلب
کامپایلر متلب در دسترس است. با کمک این کامپایلر می توان برنامه های متلب را به فایل های اجرایی واقعی تبدیل کرد که سریعتر از کدهای تفسیر شده اجرا می شوند. این یک روش فوق العاده برای تبدیل یک برنامه آزمایشی متلب به یک فایل اجرایی قابل فروش و ارائه به کاربران است.
راحتی در استفاده
برای کاربرپسند کردن نرم افزار متلب ، بسیاری از ابزارهای توسعه برنامه پشتیبانی می شوند. که شامل یک مرورگر فضای کاری ، یک ویرایشگر / اشکالزدای یکپارچه ، مستندات آنلاین و کتابچههای راهنما ، و دموهای گسترده هستند.
نقشه برداری مستقل از دستگاه
دستورالعمل های تصویربرداری و ترسیم اولیه در متلب بسیار زیاد است. هر نوع دستگاه خروجی گرافیکی ارائه شده توسط دستگاه متلب می تواند نمودارها و تصاویر را نمایش دهد. این ویژگی Matlab را به سطح یک ابزار تجسم داده های فنی برتر ارتقا می دهد.
سکوی استقلال
از آنجایی که متلب بر روی انواع کامپیوترها اجرا می شود. لینوکس ، نسخه های مختلف یونیکس ، مکینتاش ، ویندوز و سایر سیستم عامل ها همگی از این زبان پشتیبانی می کنند. برنامه های ایجاد شده بر روی هر پلتفرمی به طور کامل روی هر پلتفرم دیگری کار می کنند و فایل های ایجاد شده برای هر پلتفرمی ظاهراً در هر پلتفرم دیگری قابل خواندن هستند. در نتیجه ، زمانی که خواسته های کاربر تغییر می کند، برنامه های ایجاد شده در متلب می توانند به پلتفرم های جدید سوئیچ کنند.
رابط کاربر گرافیکی
رابط کاربری گرافیکی یک برنامه را می توان به صورت تعاملی توسط یک برنامه نویس با استفاده از ابزاری که در متلب یافت می شود ایجاد کرد. با این ظرفیت ، یک برنامه نویس می تواند الگوریتم های تحلیل داده پیچیده ای ایجاد کند که افراد نسبتاً بی تجربه بتوانند از آنها استفاده کنند.
توابع از پیش تعریف شده
برای انجام محاسباتی مانند میانه ، انحراف استاندارد ، میانگین های حسابی و سایر محاسبات ، معمولاً باید زیر روال ها یا توابع خود را در اکثر زبان ها توسعه دهیم. به لطف صدها سرویس مختلف که قبلاً در زبان برنامه نویسی متلب گنجانده شده است ، کار شما بسیار راحت تر خواهد بود.
سیستم مورد نیاز نرم افزار Matlab
در اینجا ویژگی های سیستم مورد نیاز برای کار با نرم افزار Matlab اورده ایم :
ویندوز :
ویندوز ۷ ، ۸ ، ۸.۱ ، ۱۰
پردازنده :
هر پردازنده AMD یا Intel x86 – 64.
حافظه هارد دیسک :
برای نصب کلی: ۴ – ۶ گیگابایت.
رم :
به طور کلی ، ۸ گیگابایت توصیه می شود.
کارت گرافیک :
کارت گرافیک الزامی نیست. برای شبیهسازیهای گرافیکی فشرده ، یک کارت گرافیک با ۱ گیگابایت حافظه GPU استاندارد است.
اکنون که با خواندن این مقاله Matlab چیست ؟ متوجه شدید برای کار کردن با این نرم افزار به چه سیستمی نیاز دارید به سایت اچ استوک مراجعه کنید و با مشاوره رایگان و با توجه به نیازتان در قسمت محصولات یک سیستم رندرینگ با بودجه و مشخصات دلخواهتان را انتخاب کرده و خریداری نمایید و از۳ماه گارانتی و ۱ماه پشتیبانی ۲۴ ساعته مجموعه بهره مند شوید.