حافظه پایدار HPE Persistent Memory توسط شرکت اچ پی در سال ۲۰۱۶ با نسخه اولیه به بازار معرفی و عرضه شد که توانست مشکل گشای دیتاسنترهای بزرگ دنیا بشود. حافظه پایدار یکی از ابداعات فوق العاده HP است که با همکاری Intel توانستند این کار را به سر انجام برسانند.
تا قبل از سال ۲۰۱۶ از حافظه و استوریج سرور hp به صورت جداگانه استفاده میشود و هیچ رابطهای بین این دو نبود، اما hp توانست با ترکیب این دوحافظه با یکدیگر قدم بزرگی را بردارد. برای اولین بار DRAM 8GB با Flash Memory 8GB داخل یک ماژول بایکدیگر ترکیب شدند که در یک اسلات DIMM سرور قرار میگرفتند. حافظه DRAM برای انواع RAM بکار میرود و اطلاعات از آن فرار هستند ولی سرعت بالایی دارند، در مقابل فلش مموری ها کند هستند ولی اطلاعات در آن فرار نبوده و با قطع شدن جریان برق اطلاعات از بین نمیروند حال hp توانست با ترکیب این دو یک حافظه پایدار که به نوبه خود یک انقلاب صنعتی رخ داد.این ترکیب به NVDIMM مهشور شده است که حافظه سرعت DRAM را همراه با انعطاف پدیری حافظه فلش مموری در اختیار دارد. حافظه پایدار HPE Persistent Memory در ۲ مدل از سرورهای پرولیانت G9 DL380,DL360 بکار گرفته شده است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
تکنولوژی حافظه HPE Persistent
تا اینجای کار به طور کلی با تاریخچه پیدایش و نحوه حافظه پایدار HPE Persistent Memory آشناشدیم. همانطور که گفتیم حاظه پایدار در یک مدار ترکیبی NVDIMM جای دارد. تراشه به این صورت است که ابتدای آن دارای DRAM بوده و سپس تسهیم کننده قرار گرفته است و در پشت آنان تراشه فلش NAND قرار دارد. همچنین این تراشه دارای یک باتری لیتیوم یونی است که وظیفه کنترل انتقال داده بین ۲ حافظه را برعهده دارد.
حافظه های پایدار شرکت HP در سری ۱۰۰ دارای ماژول های ۵۱۲,۱۲۸,۲۵۶ گیگابایتی است که بهرهمند از سرعت بالای DRAM و قابلیت ذخیره دائمی اطلاعات به صورت تضمینی هستند حتی در صورت رفتن برق به صورت غیر منتظره ! با گذشت زمان شرکت اچ پی حافظه موقت های خود را برای پردازنده های زئون SCALABLE به صورت فوقالعادهای بهینه سازی کرده است که در سرورهای نسل ۱۰ معروف به حافظه پایدار HPE Scalable Persistent Memory میباشند.
شاید فکر کنید که حافظه پایدار HPE Persistent Memory راهکاری برای جایگزینی استوریج های ذخیره سازی است، اما این باور کاملا غلط است ! حافظه پایدر تنها به این منظور ارائه شده است تا به باس به صورت مستقیم دسترسی داشته باشد تا اگر سرور به مشکل خورد و یا دچار قطع برق شد اطلاعات حیاتی روی آنها از دست نروند و همچنین باعث افزایش اجرای سرعت برنامهها بشوند.
۴ مزیت اصلی حافظه پایدار
- افزایش عملکرد و سرعت بیشتر برای استخراج نتایج محاسباتی بر پایه دادههای پیچیده
- افزایش مدت زمان سرویس دهی همراه با عملکرد و سرعت بیشتر در کنار تامین حفظ امنیت دادهها
- کاهش هزینههای پنهان نگهداری سرور
- تجزیه و تحلیل Real Time با سرعت بیشتر به وسیلهی HTAP
به پایان مطلب حافظه پایدار HPE Persistent Memory رسیدیم امیدوارم که برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره در رابطه با خرید سرور hp باما در ارتباط باشید.
با استفاده از ترکیب مموری رم و DRAM حافظه پایدار شکل گرفته است.
باعث افزایش عملکرد و حفظ اطلاعات در زمان قطعی برق میشود.