تفاوت رم سرو و رم معمولی
تفاوت رم سرو و رم معمولی

تفاوت رم سرور و رم معمولی در چیست؟ مزایا و معایب رم سرور با رم معمولی چیست؟ رم سرور بهتر است یا رم معمولی کامپیوتر ؟ اگر شما نیز چنین سوالاتی ذهنتان را درگیر کرده است، مطالعه این مطلب برای شما میتواند مفید واقع شود.

رم (RAM) از قطعات سخت افزاری هر سیستمی است که نقش آن در عملکرد،ارتقاء و سرعت تاثیر بسزایی دارد. از این قطعه در کامپیوتر‌های خانگی،لپ‌تاپ،سرور،تلفن همراه و… استفاده می‌شود. رم‌ها از نظر کارایی یکسان هستند، اما دارای عملکرد و کاربردهای مختلفی هستند که در این مطلب به تفاوت رم سرور با رم معمولی می‌پردازیم.

تفاوت رم سرو و رم معمولی

رم چیست؟

قبل از هرچیز ابتدا باید بدانیم که حافظه رم چیست؟ حافظه رم که به انگلیسی RAM نوشته می‌شود مخفف عبارت Random Access Memory است و به معنای حافظه دسترسی تصادفی می‌باشد. رم به عنوان یک قطعه مهم سخت افزاری برای هر دستگاه محاسباتی است. وظیفه رم حفظ و نگهداری داده‌های فعلی که در سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی جریان دارند را نگه‌داری می‌کند. به بیان دیگر میتوان گفت که رم یک حافظه اصلی و اولیه است که به صورت موقت اطلاعات و داده‌ها در آن ذخیره شده و امکان بازیابی آنها را فراهم می‌کند که اینکار منجر به افزایش سرعت فرآیند انتقال و آدرس دهی به پردازنده (CPU) می‌شود. همانطور که اشاره کردیم رم یک حافظه موقت است پس طبیعی است که تمامی اطلاعات ذخیره شده موجود در آن وابسته به جریان برق باشد و در صورتی که جریان برق قطع شود تمامی اطلاعات از این حافظه موقت از بین می‌رود.

امروزه تمامی دستگاه های الکترونیکی مجهز به حافظه رم هستند که باتوجه به نوع و ساختاری که دستگاه مربوطه دارد، رم آنها در برد مداری سیستم یا درون پردازنده‌ها جای می‌گیرد. پس میتوان اینگونه گفت که هر دستگاه که دارای پردازنده یا برد مداری مجزا باشد برای ارائه عملکرد نیاز به یک رم دارد. باتوجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی ما شاهد تحولات عظیم در زمینه تولیدات قطعاتی چون مثل رم‌ها هستیم. وجود رم هایی همانند SOO-RIMM,RIMM,SIMM,SO-DIMM دلیلی بر این تحولات عظیم است. این موضوع را باید در نظر داشته باشیم رم‌ها باعث سرعت بخشیدن به کارایی دستگاه در خواندن و نوشتن اطلاعات،بازیابی داده‌ها و ذخیره‌ داده‌ها و اطلاعات به صورت موقت می‌شوند، اما باید در نظر داشته باشیم که باتوجه به نوع دستگاه ها و کارایی آنها رم های بکار رفته در آنها دارای تکنولوژی های متفاوتی است. به عنوان مثال رم بکار رفته در سرور با رم بکار رفته در معمولی در کامپیوتر دارای تفاوت هایی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

رم معمولی چیست؟

ابتدا ببینیم که اصلا رم معمولی چیست؟ رم معمولی که رم دسکتاپ یا رم کامپیوتر نیز در بازار شناخته می‌شوند،همانطور که از نامش مشخص است عمده مصرف آنها بر روی کامپیوتر (PC) و لپ‌تاپ است. طبق توضیحات پیشین میدانیم که این قطعه سخت افزاری از مهمترین قطعات در عملکرد سیستم به شمار می‌روند که سرعت و عملکرد دستگاه مستقیماً با میزان رم موجود روی آن در ارتباط دارد. اگر کامپیوتری دارای میزان رم کافی نباشد عملکرد و کارایی دستگاه بشدت کند می‌شود، اما این بدین معنا نیست که هرچه مقدار رم را افزایش دهیم سرعت بیشتر و بیشتر می‌شود!

همانطور که می‌دانیم سیستم‌های کامپیوتری یا لپ‌تاپ‌ها بدون رم هیچ گونه معنایی نداشته و اصلا کارایی ندارند، اما باید در نظر داشته باشید که رم‌ معمولی دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

مزایا

  • سرعت زیاد
  • عملکرد بشدت سریع نسبت به ذخیره ساز ثانویه
  • مصرف انرژی کمتر نسبت به درایوهای دیسک
  • افزایش طول عمر باتری سیستم

معایب

  • عملکرد کند نسبت به حافظه پنهان پردازنده
  • احتمال بروز خطا و از دست رفتن اطلاعات
  • داشتن محدودیت فضا

رم سرور چیست؟

رم سرور چیست؟ رم سرور به صورت کلی با رم معمولی دسکتاپ تفاوتی ندارد اما همانطور که می‌دانیم در سرور حفظ اطلاعات و سرعت خواندن و نوشتن دیتا ها از اهمیت بالایی برخوردار است به همین خاطر در رم‌های سرور از تکنولوژی های خاصی استفاده شده است که همین بکارگیری تکنولوژی وجه تمایز آن با رم معمولی است.

تفاوت رم سرو و رم معمولی

اما تکنولوژی که باعث تفاوت رم سرور با رم معمولی شده است، تکنولوژی ECC نام دارد. این تکنولوژی جهت تشخیص خطا در ساختار رم سرور بکار گرفته می‌شود، بکار گیری این تکنولوژی باعث شده است تا تفاوت میان رم سرور و رم معمولی در تشخیص خطاها باشد که منجر به امنیت و پایداری از اطلاعات شده است و امکان از دست رفتن اطلاعات را به ۰ درصد یعنی غیرممکن تبدیل کرده است.

حال کمی بیشتر با تکنولوژی ECC آشنا می‌شویم. تکنولوژی ECC که مخفف عبارت Eror Correction Codes و به معنای کدهای تشخیص خطا است، در طراحی رم سرور بکار گرفته می‌شود. وظیفه این تکنولوژی همانطور که گفتیم تشخیص خطا و تصحیح آنها است. این تکنولوژی به این صورت عمل می‌کند که یک بلوک اضافه‌تر در رم در نظر می‌گیرد تا دیتا ابتدا جهت تشخیص خطا و بررسی و تصحیح مورد بررسی قرار گرفته و سپس منتقل شود.

رم سرور دارای انواع مختلفی است که باتوجه به نسل هر سرور از نوع رم سروری خاصی استفاده می‌شود. اگر به تازگی اقدام به خرید سرور hp کرده باشید، نیازدارید تا بدانید که سرور hp شما از چه نوع رم سروری پشتیبانی می‌کند. در ادامه به معرفی رم مناسب برای هر نسل از سرور hp می‌پردازیم.

سرور نسل پنج G5با رم DDR2 سازگاری داشته و سرعت ۶۶۷ مگاهرتز را پشتیبانی می‌کند
سرور نسل شِش و هفت G6,G7با رم DDR3 سازگاری داشته و سرعت فرکانس ۱۰۶۶ الی ۱۳۳۳ مگاهرتز را پشتیبانی می‌کند
سرور نسل هشت G8باتوجه به بهره‌مندی از نسل پردازنده E-2600 از رم‌های DDR3 با فرکانس بیش از ۱۸۶۶ پشتیبانی می‌کند
سرور نسل نهم G9باتوجه به بهره‌مندی از پردازنده E5-2600 V3 , V4 با رم‌های DDR4 با محدوده فرکانسی بین ۲۱۳۳ الی ۲۴۰۰ مگاهرتز سازگار است
سرور نسل دهم G10این سری از سرورهای اچ پی نیز از رم DDR4 پشتیبانی می‌کند که البته باید محدوده فرکانس آن ۲۶۶۶ الی ۳۲۰۰۰ مگاهرتز باشد.

نتیجه‌گیری تفاوت رم سرو و رم معمولی

در پایان میتوان گفت که با تفاوت رم سرو و رم معمولی آشنا شدیم و متوجه شدیم که نمیتوانید بدون دقت به جزئیات اقدام به تهیه رم برای کامپیوتر خانگی یا سرور خود کنیم . باید برای انتخاب رم مناسب اللخصوص برای سرور به فرکانس ،نوع و سایر موارد توجه داشت تا بتوان بهترین رم را تهیه کرد و بیشتری کارایی و بازدهی را دریافت نمود.