تفاوت های میان UEFI و Legacy Boot
تفاوت های میان UEFI و Legacy Boot

مفاهیم UEFI و Legacy Boot در دنیای فناوری اطلاعات از مهمترین اصول اولیه برای راه‌اندازی سیستم‌های کامپیوتری می‌باشد. در این مقاله قصد داریم تا به تفاوت های میان UEFI و Legacy Boot و همچنین چیستی آنها و نحوه کارکردشان را برای شما شرح دهیم. هدف از این مقاله انتقال بهترین اطلاعات ممکن به شما عزیزان است تا بتوانید به خوبی مفهوم این این ۲ را بدانید و در تنظیم و راه اندازی سیستم کامپیوتری،سرور hp و . . . بکار بگیرید.

UEFI چیست؟

UEFI مخفف عبارت “واسط کاربری قابل توسعه” (Unified Extensible Firmware Interface) است. این فناوری توانسته خود را به عنوان جایگزین روش قدیمی راه اندازی BIOS یعنی legacy boot مطرح کند. UEFI به طور خلاصه یک رابط بین سخت افزار و سیستم عامل است که قابلیت های زیادی همچون پشتیبانی از دیسک‌های سخت با حجم بیش از ۲ ترابایت و بوت کردن روی دستگاه USB را به کاربران خود می‌دهد.

ویژگی‌های کلیدی UEFI

  1. پشتیبانی از رابط‌های گرافیکی: با استفاده از UEFI میتوانیم از رابط‌های گرافیکی و تجربه رابط کاربری بهتر هنگام تنظیم بایوس و بوت دستگاه بهره‌مند شویم.
  2. پشتیبانی از دیسک‌های سخت بزرگ: از قابلیت مهم و کلیدی UEFI میتوان به شناسایی راحت دیسک‌های سخت با حجم بالا اشاره کرد، این قابلیت درحالیست که BIOS به تنهایی توانایی شناسایی چنین دیسک‌هایی را ندارد.
  3. امنیت بهتر: امنیت فوق العاده UEFI نیز حائز اهمیت است، به عنوان مثال میتوان از Secure Boot استفاده کرد تا فقط نرم افزارهای تایید شده توسط تولیدکننده سیستم، بوت شوند.
تفاوت های میان UEFI و Legacy Boot

Legacy Boot چیست؟

Legacy Boot یک روش بوت کردن سیستم به صورت سنتی است که با استفاده از BIOS به عنوان واسط اصلی سیستم عامل را بوت می‌کند، به زبان دیگر میتوان گفت که در این روش سیستم عامل کاملا مستقیم از بایوس بوت می‌شود. استفاده از روش بوت کردن Legacy Boot بیشتر در میان سیستم‌های قدیمی رایج است و دارای محدودیت هایی می‌باشد.

محدودیت‌های Legacy Boot

  1. محدودیت در حجم دیسک‌های سخت: از معضلات اصلی حالت Legacy Boot میتوان به محدودیت در شناسایی تعداد و حجم دیسک‌های سخت دانست که این معضل موجب مشکلات جدی در مدیریت داده‌های می‌شود.
  2. کارایی پایین‌تر: حالت بوت کردن Legacy نسبت به UEFI عملکرد ضعیف تری داشته و زمان بیشتری برای بارگذاری برنامه‌ها نیاز دارد.
  3. عدم پشتیبانی از امکانات امنیتی مدرن: عدم بهره‌مندی از امکانات امنیتی پیشرفته در Legacy نسبت به UEFI باعث شده تا امکان آسیب پذیری سیستم‌ها افزایش باید، این در حالی است که در حالت UEFI سیستم از امکانات امنیتی مناسبی بهره‌مند است.

چگونگی انتخاب و تفاوت های میان UEFI و Legacy Boot

همانطور که متوجه شدیم روش بوت کردن از طریق UEFI نسبت به Legacy بهتر بوده و امکانات بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. اما با این حال انتخاب میان این ۲ بستگی به نیازها و سخت افزار موجود دارد، اگر سیستم شما نسبتا جدید است و همچنین نیاز به پشتیبانی از دیسک‌های ذخیره سازی با حجم بالا را دارید به شما UEFI توصیه می‌شود. اما اگر سیستم شما ضعیف است به ناچار مجبور به استفاده از Legacy Boot خواهید بود البته باید حواستان به نکات امنیتی باشد تا سیستم شما دچار مشکل نشود.

نتیجه‌گیری

در این مقاله ما به موضوع تفاوت های میان UEFI و Legacy Boot و متوجه‌ شدیم که این دو روش مهم برای بوت کردن سیستم‌عامل در کامپیوتر‌ها می‌باشند. متوجه شدیم که هرکدام ویژگی‌ها و معایب خود را دارند. انتخاب بین این ۲ روش بستگی به تجربه و نیاز های شما دارد.امیدوارم که برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با خرید سرور hp و …. باما در ارتباط باشید.

UEFI و Legacy Boot چیستند؟

پاسخ: UEFI مخفف “واسط کاربری قابل توسعه” است و یک فناوری پیشرفته برای بوت کردن سیستم‌عامل در کامپیوترها است. Legacy Boot همان روش قدیمی‌تری است که از BIOS برای بوت سیستم‌عامل استفاده می‌کند.

چه ویژگی‌های کلیدی در UEFI وجود دارد؟

ویژگی‌های کلیدی UEFI شامل پشتیبانی از دیسک‌های سخت بزرگ، امنیت بالا و پشتیبانی از UEFI بوتلودر هستند.